bkgrnd

MEREKA KEKUATAN SAYA

Monday, 11 November 2013

IT IS WHAT YOU SAY ABOUT LOVE?? THINK PROPERLY



“ YOU SAY YOU LOVE RAIN, 

BUT YOU USE AN UMBRELLA TO WALK UNDER IT. 

YOU SAY YOU LOVE SUN, 

BUT YOU SEEK SHADE WHEN IT IS SHINING.

YOU SAY YOU LOVE WIND, 

BUT WHEN IT COMES YOU CLOSE YOUR WINDOW. 

SO THAT’S WHY I’M SCARED WHEN YOU SAY YOU LOVE ME ”

                   
              ~~Bob marley ~~

MOOD TAKDEK MOOD. TAK JUMPE MOOD

mood : jiwa kacau.

orang ckp ikot hati, mati. ikot rasa, binasa. ah lantak lah. kekosongan jiwa aku ni dah membuak buak dah. aku memerlukan nya sekarang. aku nak tengok kedamaian nya seperti dia melihat kedamaianku. 

hati meronta ronta dah ni. haa ikat gune tali kapal pon boleh terlerai ni. jangan main main. cepat lah cepat lah cepat lah. tapi aku memerlukan sesuatu. aku memerlukan pemangkin untuk aku dapat pergi bertemu diaa.

stop puyen. plizz stop. 

nak pergi JEJU ISLAND. jangan cakap xtau kat mane la. ini makan dia.

mood mr arrogant ! haa nanti kat akhirat kau jawab la apesal bangun lewat pi kelas. salahkan la mr arrogant tu!

Thursday, 31 October 2013

ROAD TO JANNAH

PAST IS ALREADY PAST !!!!!!
NOW JUST MOVE ON WITH HIM.
THE OLD HIM. THE NOW HIM. THE FUTURE HIM.
HIS THE ONLY ONE WHO KNOWS ME BETTER
INSYAALLAH I WILL STAY WITH HIM TILL JANNAH
ALWAYS OBEY HIS RULES. ALWAYS.
ITS MY PROMISE.

AND FOR YOU MY PAST,
I LOVE TO BE MYSELF LIKE THIS
AND ITS A FACT


Saturday, 14 September 2013

ANTARA PESANAN PENAJA YANG TAK SENSORED.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

KESEPIAN DI PERANTAUAN. Ecececeh

Wuwuwu.
Minggu ni semua orang balik.
Tapi tiket bas aku dah abes..
Nak survive sorang2 nek ktm pi kl sentral,
then naik bas kt pekeliling,
mcm tak teryakin la pulak diri ni
Last2, smlm merantau la gi kolej melati
Lepak ngn kawan2 bdk akaun

Bangun2 pagi ni, bilik dah kosong
Oo baru teringat depa ade program induksi perakaunan
Maknenye spnjg hari ni aku mnjaga bilik lah
Sblm pegi td rasenye dorg dh pesan suh buat air
Suh tgk movie, suh itu suh ini
Punyelah takut aku kebosanan duk sorang2
Baiknye hati kawan2 aku ni

Tuptup, lepas mandi tadi,
Baru perasan kat meja study bnyk sticky note
Tergelak besar rasenye, comel la korang ni
Macam2 pesan, terharunye org ngn awak2
Thanks aja thanks mar
I lep u. Hehehheheh

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tuesday, 10 September 2013

ROAD TO SUCCESS

Permulaan minggu yang agak padat actually. Baru je start class, dah macam2 assignment kene buat. Tapi tak boleh mengeluh ye cik zurin. Datang sini memang untuk belajar. So do things without complaining and blaming other people. In fact it is just a beginning road to success. Ape yg penting, sekarang bukan zaman lecturer suap suap student dah okay. So jangan nak pana dan lampi sangatlah bile lecturer mengajor tu. Kang mule la menggelabah tutttttt..

STUDY STUDY STUDY !!!!
Azam : setiap mlm mesti kene buat revision. Mesti tu adalah WAJIB!

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Monday, 9 September 2013

OFFICIALLY BE UITM SHAH ALAM'S STUDENT

Bismillah.
Hari pertama di uitm shah alam
Harap2 keputusan mnjejakkan kaki disini
Adalah satu titik tolak kearah kejayaan aku
Alhamdulillah everything going as i wish
Perjalanan ke sini pon lancar je
Hopefully kelancaran itu beterusan smpai sem 8 nanti
Aminn

Yang syukurnya, kolej and fakulti sgt dekat
Boleh jerit panggil lect klau nak permission dtg kls lambat
Okey, mungkin la kot boleh, please3x
*sambil kenyit2 mata

But now I'm just wondering
Berapa ramai la intake civil eng kali ni?
Macam tak berape nak ramai je
Phewww. Debor pulak jantung beta
Harus bersabar menunggu fajar terbit
Keep calm.

Tapi seriously tak mengantuk wlpon dah dekat 3 pagi
Ya Allah, esok kne bangun awal lah mata
Mungkin masih jet lag. Wah xpasal
Tapi for sure ini bukan homesick
I'm not kinda people. Swear

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Thursday, 29 August 2013

REUNION TI BATCH 08/09

TAAADAAAAAAAAAA...... MANISKAN WE OLLS .. YAA PASTI !!!!!!

Gadis gadis 5 awam 1

from your left : zaty (meky) - teha (meky) - puyen (awam) - huda (akaun) - izyan (meky)

masing masing tayang muke. pandai mencelah, adelah gambor korang. hehehehe

kami unite. kamy buddyz. kami takkan terpisah. 5 AWAM 1

Antara yang hadir. tengkiu korang sudi spent time togeder geder.
WITH MY BESTIE.. YEAY !!!!!




Sunday, 25 August 2013

REUNION TEKNIK INSTITUTION

Yeay!!! After 4 years, we all have met again. Gila best dapat kumpul ramai ramai, borak panjang panjang. Peh memang syiok ah. Macam2 ceghite zaman sekolah keluar. Buruk baik belake ngungkit. Tapi sume tu rase lucu bila ingat.

Walaupon batch kitorang almost 300 students, tapi yang dapat just around 70. Tapi takpelah, masing2 terikat dengan komitmen kan. Yang hak 70 orang tu pon cam nak pecah dewan sekolah. We alls reunion kat sekolah uolls. Baru la mengimbau khennn.

Pastu sempat masuk dalam aspuri. Gile bapak la sedih campur sebak bagai. Memori kat hostel banyak gile kot. Tambah2 bab ngusha laki. Kihkihkih. Dating kat koop, dating kat gate aspuri. Perghh bapak ar mengimbau. Mujur tak jumpe 'si dia yang lama' . Hahaha

Masuk bilik study, perghh terbayang habis sume benda. Ade junior2 tengah study, tapi suke suki je masuk buat kecoh. Dorang ade la mintak tips nak blaja. Cewah, bajet aku pandai sangat. Tapi harap2 adik2 civil engineering gune la nasihat akak tu ye! Bluek muntah.

Nak dekat pukul 12 mlm dah mase kami saje nak jalan rumah warden. Ambik nak melepak sampai pukul 2 pagi kot. Cikgu mate stim dah. Tapi duk layan jugok kami. Habis kecoh setaman.

Dah balik bilik, budak2 laki pulak ajak lepak teluk chempedak. Keluar la balik duk g lepak makan bagai sampai pkul 5 pagi. Ni betoi2 reunion. Tapi best gilak!!! Sebab tak tau bile lagi dapat kumpol ramai2 camni. Mungkin lagi 4 tahun ke kan? Bawak anak dah time tu. Wahh best nye!! Nak kawen ngan awak. Ceh tak pasal.

Tapi seriyes, kenangan2 ngan korang memang best la. Tambah2 kite laki pempuan memang unite kan. Study same2, lepak same2, fly same2, buat kes same2, Teeeetttttttttt. Ok bai


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, 22 August 2013

MOOD : SENDU






kalau tak rase, memang tak tahu. 
dulu pun aku tak tahu
bila dah sekarang dah tau
hati ni dah beransur memberitahu
agar aku tabah, sabar dan redha tentang semuanya
pasti ade yang lebih baik menanti untuk aku
mungkin cepat mungkin jugak lambat
but dont tell me its okay
because it isn't
dont tell me everything will be alright
because it won't
tapi tak apa, janji ALLAH itu pasti.

Wednesday, 21 August 2013

BODOH BOTINGKEK TINGKEK

Terase bodoh botingkek tingkek. Nak cerita pon macam bodoh. Aku dengan selamber badak nye dalam tengah ramai orang kat pasar malam ni boleh ternampak bangku dan meja. Wah sedang molek. Terus aku duduk, bukak lakse dan makan, ini lakse tau! Bukan ayam goreng. Bukan keropok lekor. aku tau orang tengah pandang aku sekarang. SO WHAT ??? Ade aku kesah. Aku lapar tau tak. Hahhaha.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, 20 August 2013

HANYA UNTUK AWAK. HARAP AWAK STALK BLOG SAYA

Saya rase ini lah petunjuk yg sebenarnye. Kalau selama ni saya still mengharapkan penjelasan daripada awak, tapi malam ni dah jadi satu perkara yang membuatkan saya berfikir, kenapa ia terjadi?

Saya mintak maaf, saya kalau boleh nak simpan cincin kita even awak mmg dah taknak dekat sy. Tapi tadi, actually 20 minit yg lalu, cincin tu dah hilang. Saya basuh tangan dekat longkang, bila nak kibas tangan tu, tibe2 dengar bunyi mende tepelanting kene batu. Serta merta saya tengok tangan, cincin dah hilang, cincin yang kite pakai hampir 3 tahun tu hilang awak..hilang ditangan saya sendiri. Bukan saya sengaja buang. Terus sedih saya. Saya dah puas cari awak, puas dah suluh. Tapi tetap xjumpe. Tetap xnampak. Tuhan jelah yang tahu macam mane sebak nye saya sekarang.

Awak hilang tanpa dapat saya kesan macam ni, saya tak sedih sangat. Tapi bila cincin ni hilang, rase macam orang yang saya sayang dah mati. Tengah duk suluh tadi, tibe2 terlintas dalam hati, mungkin ini lah petunjuk yang saya mintak tentang kita dari hari tu lagi. Saya hilang jejak awak tanpa kesan, dan saya hilang cincin kita juga tanpa kesan. Sekarang saya pasrah. Saya takkan tunggu awak dah. saya redha walaupun tak tahu kenapa awak menghilang. Walaupun hati ni masih lagi mengharap awak muncul untuk beri penjelasan satu hari nanti, tapi saya harap saya boleh bersabar di atas sabar. Ape pon alasan awak, hope itu adalah alasan yang terbaik untuk saya teruskan hidup tanpa awak.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sunday, 18 August 2013

MAJLIS MAHASISWA ANAK2 PAHANG

Currently at kompleks yayasan pahang. Ade jamuan raya bersama menteri besar and para MAMPAN. Ramainye lah org kat sini. Tapi xkenal pon. Adoi, korang belajar celah mane sampai aku tak kenal sorang pon. Hahhaa

Pftt ia sangat membosankan bile tak sampai2 lagi mase nak serbu makanan. Lapaq bak hang. Mengantuk pon ado bila duduk saje gini. Orang yg duk agih duit raye pon aku tgk dah kalih ke meja lain, hai kak. Jangan lupe kami kat meja 70 ni. Merajuk kang, jauh kami datang ni. Huahuahua
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, 30 July 2013

SPOIL MOOD RAYE

Raye dah dekat. Maknenye aku dah boleh start countdown nak balik kampung la ni. wahhhh tak sabor nye lah rase. Seriously aku tak suka raye kat pahang, sebab tak dapat mood raye tu. Tapi kalau raye kat kedah.. Perghhhh.. Memang umpphh la. Serious kampung aku best. Haha

Tapi satu je aku rungsing sekarang ni. Baju raye oiy!!! Mane nak cari ni. Puas dah ronde2 cari baju, tapi tak jumpe. Uwaaa sadih norr rase. Dah la tahun ni bapok la segale mahal harge, memang mencekik betol derang ni. Dah la taun ni tak tempah baju raye ponn konon mengharapkan nak beli yang siap je, tapi tidak kusangka begini jadinya. Trend corak baju taun ni sikit pon tak menambat hati. Humm nampaknye malam ni kene ajak my bro teman ngusha baju utk yang ketiga kalinye lah nampok gayenye, hey sabor jelah kalau dudok temerloh yang takdek pape ni. Spoill mood raye betollah!!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, 19 July 2013

RESULT PENERAPAN DAH KELUAR, TAPI........

Sarjana muda kejuruteraan (kepujian) awam
Uitm shah alam
Hurmmm aku memang kena mengeluh jugak
Aku dah dapat agak mende ni akan berlaku
Apa yang aku terdetik selama ni tiba jugak akhirnya
Tapi patut ke aku siasia kan semua peluang ni
Kalau ikut hati, aku nak abaikan je tawaran ni
Aku simpati pada korang2 yang nak sangat sambung degree
Tapi mungkin nasib tak menyebelahi korang
Tapi aku? Boleh macam tak hargai je
Padahal ini impian aku dari dulu
Konon aku penah cakap...
Kalau tak dapat shah alam memang aku taknak sambung
Kalau dapat penang pon aku taknak
But now.. Aku dah dapat ape yang aku nak dulu
Tapi ade sesuatu yang menghalang aku
Menghalang dari aku teruskan pengajian ni
Kalau korang sedih tak dapat tawaran
Aku sekarang sedih kerana ditawarkan
Kalau tak, aku taklah dilema sangat
Aku takkan terpakse menanggung rase derita ni
Humm aku tak tau betul ke tak tindakan ni
Kalau boleh aku taknak menyesal kemudian hari
Ya Allah rungsingnya kepala ni

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, 18 July 2013

KENAPA HATI AKU MACAM NI????

Kat twitter sibuk budak2 uitm tweet debor
sebab esok keluar result penerapan ke degree.
Tapi kenapa aku tak rase debor pon?
Kenapa aku macam tak semangat je.
Kenapa aku macam tak kesah kalau tak dapat
Dorang duk debor takut tak dapat..
Hurmmmm.....
Kawan2,, andai kate aku dapat kan
Tapi aku tak nak
Boleh pass kat orang tak?
Sebab aku tau ramai yang nak
Kalau aku tau aku akan rase macam ni
Aku takkan excited untuk isi borang dulu
Dah sah sah ade peluang utk meng-replace tempat aku
Eh macam ye ye je aku dapat kan
Tapi tulah, hati aku tak berdetik pon lagi
Padahal civil eng tu my peberet dari sekolah
Klau tak sangap, aku takkan masok teknik dulu
Kalau tak sangap, aku takkan pulun mase final exam
Kalau tak sangap, aku takkan excited gi hea amek sijil DL
Ntahlah weh. Seriously takdek mood nak belajar
Tibe2 konpius, betol ke aku nak jd enggineer??
Betol ke aku boleh tahan untuk 2 tahun lagi
Betol ke aku mampu jadi student?
Arghhh dilemma betol
Kalau tak sambung, takut nnt jeles ngn membe2 pulak
Hotokeiiiiiii..
Tapi kalau nak ikot skala hati
Dah berat ke arah untuk tidak lg belajar
Dan lantas melupakan cita2 aku
Dan lantas padamkan memori as diploma student
Hurmmmmm payahnye jadi manusia

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

SELERA BULAN PUASE

Sesungguhnya aku bukanlah pencerewet punye budak. Tapi bila tiba bab makan aku seriyes cerewet. Memang dua riyes punye cerewet. Dan dan pulak bulan puase gini. Memang aku nak yang terbaik untuk usus aku. Heeeeee

Mujur semujur mujurnye aku dilahirkan untuk membesar di bazar ramadhan. Lagi untung bile aku kenal muke muke penjual itu. Hahahaha. Habislah kalian. Setakat nak tau yang mane satu pembersih tak pembersih punya orang sikit pon tak jadi masalah untuk aku. Sekilas air didalam balang, sudah ku tahu mane yg air paip mane yang air masak.

Haaa itu baru bab air. Belum masuk bab dua lagi, bab makan. Aku kenal la makcik oiy. Tak payah nak temberang aku la yang hang tu jual patin sangkar. Hey,, ni sapuyen tau. Lejen ikan patin tempoyak temerloh. mak teberanak kan aku dalam sangkar ikan patin dulu tau.. Tu kenan ke aku duk sangap patin tu. Cewaah. Macam la aku tak kenal rase patin kolam tu camne. Tekak aku ni tak diprogramme untuk makan mende2 tanah camtu la. Ketnye juei bapok mahei, rase cam mintok penampor je. Maroh maroh.

Notalutut: juei tu bior le iklas sket wokme weh



Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, 12 June 2013

MUHAMMAD ADIB

Pabila Adib bergwiyomi.
Budak ni mmg macam2 lah.


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, 10 June 2013

PUNGGUK RINDUKAN BULAN

Hilman dan firman,
Klau diberi pilihan, aku akan pilh hilman.
Walau mereka kembar, tapi aku sikit pon tak terpaut pada firman,
Ok macam tipu sikit. Ade tu ade.
Tapi tak sekagum aku pada hilman.
Hilman sangat sempurna wataknya
Utusan Allah yg mampu memikat semua orang
Bukan dengan rupa kacaknya
Bukan dengan harta kekayaannya
Tapi dengan imannya, ketaqwaan nya,
Hilman ade tempat yg tersendiri dalam hatiku

Firman. Tidaklah aku membenci dirimu
Tapi jangan kau goda manusia dgn rupamu yang cantik
Walaupun kau hensome melangit,
Kau tetap 'cantik'
Kau selalu main tarik tali.
Tak pernah seriyus walhal kau mahukannya
Egomu tinggi menggunung.
Berubahlah firman, jadilah spt hilmanku
Sentiasa meletakkan wanita di carta paling atas
Kau ade sifat tersendiri yg dapat memancing hatiku
Perangai kau saling tak tumpah seperti hilmanku
Tapi, kau ganas dan kasar dlm percakapan wlaupun bersama wanita.
Entahlah, makin aku fikir,
makin benci pulak aku dgn firman ni.
Tapi makin dia cube dekat,
cuba buat baik, aku rase terpesona.
Pliss lah tolong jgn buat perkara yg memalukan wahai rama rama dalam perutku.

#awaksukasayatak
#iloveyoustupid
#melurjelita

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

AKU..DULU LAIN SEKARANG LAIN

Dulu, aku nak duduk di tempat drebar pon berdebar.
Dulu, aku nak pegang stereng pon terketar.
Dulu, aku nak tekan minyak melebihi 60 km/j pon tak mampu.
Dulu, nak bace signboard tepi jalan pon tak terjeling.
Dulu, nak tuka clutch pon terkial.
Ok skrg pon same kadang2 sbb dah pakai kete auto.

Tapi kini, spedometer pon xsempat nak pandang.
Bukan sbb nak over concentrate terhadap pemanduan,
Tapi spedometer kete aku dah rosak! Hahaha,
Pastu duk tekan je minyak.
Rase cam baru bawak 70 je,
Tapi berdesup pokok aku tinggalkan.
Bawak kete 'menyerit' bak kate org utara.
Ish3, ingatlah orang tersayang puyen...

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

KALAU AKU MASIH SEORANG STUDENT

Kalau la sekarang ni aku masih student uitm, harini adalah first day untuk gi kelas. Klau time duduk kompleks dulu, barang2 sure2 dah siap kemas, yelah sepo'et je. Walaupon kadang2 macam nak lari rumah. Tapi bila dah start duduk rumah sewa...... Hampeh!!!! Bukan setakat lari rumah, tapi angkut perabih pekakas rumah bawak gi sane. Mmg seminggu tak siap kemas lagi.

Tapi tu bkn persoalannya, sbb bila first week nilah yg mencabar mental student, sbb mood nak gi kelas tu tak ter-seru lagi. Sebob selok ngat borok! Tambah2 klau dapat housemate baru. Lagi lah sedap borok smpai pagi, tuptup kls terlajakkkkkkkKkkk dengan sengajanya..

Rase kesian kat lect, aku baru je bace kat fb, dia seru student dtg klas. Heii ape nak jadi budak2 zaman skg. Orang nak bagi ilmu pon tak mau tuntut lagi, hahhaha.

teringat mase part 1 dulu,, mmg smgat habis nak gi klas. Almaklumlah. Dah tak payah pkai baju skolah. Dengan bangun awalnya bersiap. Mlm sblm tu, duk sibuk kms buku latihan, kirenye penoh azam berkepuk di dada la. Kononyelah. Pastu siap call OC tanye kt mane ilqam, kat mne blok makmal. Kirenye mmg jadi junior bersopan santun lah aku nih! Tp kebanyakan klas utk first week takdok! Sbb lect tibe2 cancel....

Bile masuk part 2, rase cam dah besor sikit. Tapi still pergi kelas first week tu, tapi same jugak. Lect ade yg cancel. Tapi bila masok part 3, part 4... Haaa dah naik tocang dah. Almaklumlah, dah jd senior sikit.. Duduk kat hostel pulak..utk tempoh first week tu, klau klas pagi dah pergi, klas pkul 2 mst malas dah. Sbb kdg2 kelas pg cancel, so aku suka berpendapat klas ptg pon cancel jugak. Haaaa amek kau! Skali lect tu call aku tnye nape xdtg klas. Mggelabah. Klas tinggal lg setengah jam, nak tak nak, aku kerah roommate aku gi klas math ptg tu.. adohaiii malunya tak terkata. Sumpah malu.

Tapi masok part 5, seingat aku, utk first week tu, kami ber5 tak pernah miss klas. Wahahahaha. Mmg hebbat ar even kitorang dh jadi non resident. Tambah2 my Mr.IJ ade skali. Takkan nak ponteng kot. Masok part 6, ade sedikit culas disitu. Tak tau kenape mate macam kne hempap buldozar..

tapi skg dah rase berdosa sikit. Sbb aku dapat memahami perasaan lect2 yg tunggu student dia datang klas. Mmg kadang2 tak blajar lg, tp mase tulah lect tu nak bagi lesson plan, sesi suai kenal, bgtau rules kelas dia. Baru la budak berdisiplin, lagipon besenye first week, tmbah2 utk first class setiap subjek, lect bg balik awal, sejam pon xsmpai duk dlm kls. Tapi tulah alasan student sebenanya, "bukan belajar lagi, buat ape gi kls". "Buat penat berjalan je, lect bukan ade pon".... Ish2 budah zaman skg, suke nooo mengomen, hahha, k adios.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, 25 May 2013

NO SUBJECT.

Akan aku kunci hatiku
Untuk tertutup serapat mungkin
Akan aku pupuk hatiku, mindaku, akalku,
Untuk lenyapkan dirimu dr hidupku
Akan aku tabahkan diriku
Untuk aku tidak menyesali tindakan ku ini
Oleh itu,
Akan aku cuba cari erti hidupku
Untuk aku hidup dalam lindunganMu
Untuk aku hidup dalam berakahMu
Untuk aku hidup sbgai umatMu
Untuk aku hidup seperti yg Kau mahu
Supaya aku tak tergelincir lagi dr landasanMu
Kau teguhkan lah imanku
Kau perkuatkanlah semangatku
Aminnnn...

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sunday, 21 April 2013

SIMFONI HITAM

Aku tak pernah tau lagu ni. Sikit pon tak. Tak tau bile muncol dalam persada seni ni. Hahaha. Mujor terkalih ke tv RTM aritu. Dan dan jugak ceghite tu abes, so berdendang sayanglah kat tv. Aku hapei satu ayat and search kat Encik Google. Layanlah aku tiap2 malam sblm tido...
Ok sekian.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, 20 April 2013

SIMFONI HITAM

Aku tak pernah tau lagu ni. Sikit pon tak. Tak tau bile muncol dalam persada seni ni. Hahaha. Mujor terkalih ke tv RTM aritu. Dan dan jugak ceghite tu abes, so berdendang sayanglah kat tv. Aku hapei satu ayatn search kat Encik Google. Layanlah aku tiap2 malam sblm tido...
Ok sekian.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, 19 April 2013

AKU CUKOP TAK BERKENAN KAT HANG!!!

Aku rase sini je medan aku meluahkan rase gundah gulana dihati ni. Nak pi medan betol2 jaoh nooo. Buku merah pon tak penah hayat ade. Sooo, aku rase selesa bebel kat sini sorang2. Nak tulis diari rase macam old skul la plak kan? Pen pon xdok dah bile dah abes diploma ni. Dush dush dush

Hishh aku cukop tak berkenan bile orang yg berniaga mencalitkan air liur di jari utk bukak plastik. Plusplus (tambah2) yg meniaga benda makan. Mcm jual kuih contoh. Hishh tak berkenan sunggoh aku. Nampok benor habatnye awok tu weh. Ape la salahnye letak kain basah ke cam supermarket buat. Boleh jugak lap lap tangan kan? Ni tak..

Hishh geram sunggoh aku aih. Dalam duk aku hapdet ni, aku nampak lagi makcik tu buat. Plizzz la makcik. Ku kerat jarimu itu baru tau. Baru kau tau erti penyesalan. Janganlah cemarkan kesucian makanan pasar malam okey makcik. Ku geli geli geli geliMAT!!!!! Harap paham ye makcik.

#makcik, bace la blog saye makcik, makcik pasti terasa dan teros betaubat. Huahuahua. K bye. Respect each other.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

MASE DEPANKU CAMNO???

Tiba2 teringat cerita kawan baik aku kat skolah dulu mase kitorang keluar same2 tahun lepas. Dia baru balik seminar pasal hartanah2 ni kat kedah i guess. So, guess speaker tu cakap, 2017 2018 nanti , Malaysia akan mengalami kemerosotan ekonomi. So, mase tu harga2 tanah turun mendadak. And sape2 yg takdek aset sekarang dah boleh slow slow kumpol duit sbb waktu tu rumah murah.

Okey, biar aku congak2 masa depan aku ni. Hurmm kalau aku ajar stakat degree je, 2015 baru abes. Tu pon ujong tahun. So aku akan mengambil mase yg agak lama pada pengkiraan aku untuk dapat kerja tetap sbb klau setakat degree je, sape yg nak amek keje. Jadi aku akan apply GEMS dan jika nasib baik lepas join GEMS, ade la pihak2 nak tarik aku masok company dorang selama 6 bln. Okey, bile habis, itu dah nak dekat thn 2017 dah. Tu pon baru praktikal. Kalau bos bekenan ngan aku, baru boleh terangkat jadi permanent worker. So how????????

Mane sempat nak kumpol duit. Alamat tak kawen la aku woi. Takkan kawen nak gune duit mak abah kot. Iye mmg aku yg dapat mas kawen, tapi laki aku??? Dah sah sah xdek duit same jugak ngan aku!!! Nak bayar hutang ptptn lagi. Mano nak cekau duit beli rumahnye wlaupon rumah dah murah. Guano le ni????

So mende ni makin menyesakkan dada aku bile aku merungkai se se mase depan aku ni. Aduhhh. Fenin beta. Tak silap aku 1987 dulu pon Malaysia dah pernah ade krisis ni. Ramai bisnessman yg bengkrupsi.. Hatta hok kerijo bahakgiyei insuren pom bengkerap. Uwaaa aku takmo kadi bengkerap di usia mentah sementelah harto pon tak dok!! Bikin malu mak bapak yo..

So how how how ??? Satu je pilihan tepat, aku stop sampai diploma ni je, then teros kerja nak kumpol aset. Tapi apo kerjoan nya jang?? aku just nampak bisness je sekarang. Dan bisnes itu pastinya AMWAY.. Lagipon amway dah lama bertapak dalam keturunan aku. Tokteh aku pon dah jadi DIAMOND skg, DIAMOND ABDULLAH & MARIAM.. Try a google klau tak caye kejayaan dia. Tapi tulah, aku pon tak taulah betol or tidak percaturan hidup ku ini. Ya Allah bantulah hambaMu ini dalam memilih jalan yg terbaik. Baru aku rase sukar mcm cerita #theRoadNotTaken..

Adakah cita2ku utk menjadi engineer akan terKUBOR?? Waaaa xmau main kubor2 lagi skrg. Aku tak bersedia. Ok fine. Bye

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, 18 April 2013

IKHTIBAR..NURSE BUNUH DIRI AKIBAT.........

Assalamuailaikum.
First of all salam takziah kepada keluarga mangsa. Mayat nya ditemui tergantung di kipas didalam bilik sewanya hari semalam. Setelah disoal siasat keluarga dan rakan terdekat serta sokongan result post mortem (xtau eja btol tak), nurse tu meninggal akibat stress bekerja. Bukan sbb lelaki or termengandung or ape2.

Tapi yang nekadnya, dia seorang yg kuat agama, tak tinggal solat dan selalu budak2 bilik2 lain dengar dia mengaji. Mungkin ade suara2 yg berbisik utk dia buat camtu. And mak dia ckp, 4 5 ari sebelum ni, dia kerap call ckp stress kerja. Iyelah, org bujang, duduk menyewa dalam kuarters hospital, kerja bahagian wad kecemasan, so klau ade ape2 je, teros dia kena panggil sbb dekat. Sebab tu stress sangat.

Dah 2 hari dia tak datang keje. Kawan2 call, tak berangkat. Dan semalam depa pi tengok kat bilik, dah jadi mayat. Innalillah. Tergantung kat kipas.

# berlaku disebuah hospital top5 hospital tercanggih di Malaysia.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, 16 April 2013

INNALILLAH

Assalamualaikum

Takziah kepade keluarga pak soya dan mak soya ats kehilangan anak bongsu beliau tengah hari semalam. Cukuplah arwah terseksa sejak dr khamis lepas akibat terbabas dari motor. Hantar tmrloh, teros belah perot, then ade pendarahan dalam otak, hantar kuantan. Tapi dah sampai ajal.. Innalillah.

Second, takziah kepada keluarga pakcik ujang. Meninggal kene langgar pukul 7 pagi tadi. Naik moto kete mungkin la eksiden. Ni dah jalan kaki pon, orang kereta xpuas hati lagi. Mentang2 awok baya cukai jalan, dia tak.. Pakcik ujang mmg xbrape sihat sgt, tp dia baik, tak kacau orang dan sangat berduit. Dia plak belanje org sihat. Tapi ajal maut di tangan Tuhan. Tepi tong sampah tu jgk dia pergi. Innalillah. Tong sampah tu pon dah xdek dah. Mungkin dah bawak pi mahkamah nak tunjuk bukti. Okey itu tak klaka puyen.

And lastly, takziah kepada keluarga pelajar form 2 yg meninggal lemas petang semalam. Sehingga petang tadi polis cari kat sungai pahang tu. Dan alhamdulillah mayat dah dijumpai dekat2 pukul 4 ptg td. Innalillah.

Yang pergi takkan kembali lagi.
Kita juga pasti menyusul bertemu Ilahi.
Wassalam.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, 13 April 2013

KEHILANGAN DAN KESESATAN KAMI

Mak ade ceghite pasei kisah kami hilang mase kecik2. Antara kami 5 beradik, abang, aku dan adik penah hilang. Hahha. Sengal je rase. Buas nooo!!!

ABANG : mase kat KL. Mak tunggu bas dari HUKL kot, nak pi balik rumah toktam kat wira damai area batu caves tu. Biaselah budak darjah 6, dah besor kononnye, org naik bas, dia duk main kat public phone. Tuptup bas dah sampai pudu baru mak sedar abg xdek. So abah ngn makcik turun bas, patah balik g sane. Mujorlah ade org temerloh duk arah abang suroh tunggu situ and jgn ikot sape2. Hahaha. Kelaka. Bile tanye abang, dia cakap dia tau nombor bas nak pi sana, cume takdek duit je. Hishh macam2. Tapi lame jugak la nak jumpe abg sbb tak sangke dia akan tggu situ. And abah hampir2 nak report polis.

AKU : aku umor 2 thn time tu. mase mak nak beli benang kat temerloh. Mase mak masuk kedai, berselisih dgn orang yg nak keluar. Yang aku ni, gi ikot dia. Siap pegang tangan dia. Dan mak tak perasan lgsg. Sedar2 je aku hilang. Last2 mak jumpe kat supermarket pelangi aku tgh nangis. Org2 kat situ kate, dorang tanye sape nama aku. Aku jawab "adik". Memang tak lah orang nak jumpe mak aku kan. Beribu lagi org panggil anak dia adik. Sengal la aku time tu. Tapi alhamdulillah, aku selamat sampai harini wpon kdg2 still sesat. Tapi xpelah. Sesat dalam kereta dan aku dah tau nama ku siapa.
*kakak aku ckp orang tu india. Tak tau la betol or tak sebab dari kecik dorang ejek aku anak india sbb lahir mase thaipusam.

ADIK : adik hilang mase ikot abah gi pasar malam paya pulai. Abah duk sibok membeli belah, dia sibok nak menghilangkan diri. Mujor la pasar malam dekat ngn rumah. Jumpe jugak. Bakpe la jumpe?? Kalau tak, aku boleh jadi adik selamanya... Wah gituu..

Yang hak lagi 2 orang akak aku tu, tak tau nape dia tak terjoin the group utk menghilangkan diri bersama kami. Kene kurong dalam rumah ke ape mase kecik?? Xbest langsung xdek experience menjadi mangsa hilang wpon sementara. Hahahha. Ok itu saje. K bai

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

RAGAM KAMI

Borak2 dengan adek beradik.. Terbukak ceghite2 lame. Aku la yang mulekan.

Cakap kat adik "dulu mase koi enjut aok lam buai, koi amek pensei, ko letak bawoh aok. Uwaaa aok nangeh. Hey poyo la lu mat".

Adik buat muke pelik " ye eh? Tengok la aok. Koi bapok la sakit mase tu. Nanti koi statlite dahi aok. Siap la aok."

* bodoo bajet aok tau aok sakit mase tu. Hahaha. Kalau koi tau gini la aok dik, koi tarok pisoo je mase tu. Masuk paper muke depan " kakak comel 3 tahun terbunuh adik sengal 1 thn"...baru la glemer koi.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

MUJUR AKU TAK dotdotdot

(Keluhan ZACK)
Mentang2 nak mengundi dah..nak pakai duit banyak.. Tapi agak agak laaa. Hak student kena la tepati spt yg dijanjikan.. Orang tak masok la IPT goverment kalau memang sengaje nak buat hutang PTPTN.. Sbb nak support gov la aku masuk sini. Dah sah sah goverment janji nak bagi elaun kan?? So agak2 duit elaun yg bebulan2 tak dapat tu, kene sedot dengan sape dan untuk ape??? Cube fikir...

(PUYEN jawab)
Sebab tu aku walaupon dah cukup umor. Tapi tak kuase nak daftar mengundi. Bak kate org perak, tak sior teman.. Kalau aku boleh mengundi pon, aku akan undi, orang melayu, melayu islam bukan hanya pada nama, and org yg bukan jenis songlap duit masyarakat cam enRazak. Eh!!! Hahhaha. Tak pon buat undi rosak.

Hahaha ape ape lah. But aku memang tak minat politik. Sikit pon tak. Walaupon aku rase nak bakar je bendera yg penoh bersidai sepanjang jalan rumah aku ni hatta kat gate umah aku pon ade. Tp mengenangkan nnti dorang kene upah lagi belia pasang bendera. So duit akan keluar lagi. Dan elaun Zack pon ntah berape kurun lagi baru dapat. Aku kene slowdownkan niat suci murni aku ni.. Ok stop. Adios.


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, 12 April 2013

OBLIVION

Yayayaya. Baru keluar kat wayang, aku dah serbu dulu mlm smlm. Ade tom cruise kot. Gile tak tengok. tepikat tahap jeles dgn bini dia. Dah la badan tegap, mantap, sedap. Hahaha merepek sudah.

Cerita ni cerita pasal masa depan. 2077. So ofkoz segala2nya canggih dan manggih. Nampak mengarot tapi tak mustahil kan. So Jack (TC) dgn Vika kerja dengan Tet yg missionnye mencipta many Dron utk menghapuskan saki baki manusia kat bumi. Dorg tu duduk tang mane ntah. Jack tu tugas dia mmbaiki dron2 yg rosak kat bumi akibat diserang pemangsa.

Mule2 aku sokong Jack la ofkoz sbb keje dia nampak gagah je. Tapi rupe2nye pemangsa tu ialah manusia. Mmg dah sah sah lah manusia rosakkan dron2 tu sbb nak survive kan. Sampai la satu mase, Jack jumpe kapal yg dah terbakar, pastu ade dlm 5 6 org je masih hidop, tp still tidor dlm kapsul. Tak lame lps tu, blake mati sbb dron tembak, kecuali sorang perempuan ni. Jack selamatkan pmpn tu sbb dia ade rasa ingin tahu dan pmpn tu selalu ade dlm mimpi dia. Blablabla. Terbongkar yg pmpn tu bini dia 60 thn yg lalu. And sebenarnye dia ade dlm kapal tu skali ngn bini dia, tapi, ntah cmne ntah , hish payah nak cite sbb dy bnyk rewind. Gi tgk sendirilah!!! Haha sakit hati kan? Sory de mory..

Tapi tak dek lah tak best sgt pon cite ni cume klau nak kate best pon tak jugak. So so je. Suam2 kuku. Cume pandai la director dia main ngn imaginasi nk buat filem ni. Klau aku, nak berinovasi pon belum tentu lepas, ni plak nak imagine2 bagai. Haha. Stars? 3/5

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, 10 April 2013

HARI INI DAN SEMALAM

Harini mungkin hari terakhir aku kat jengka ni. Disebabkan aku non resident, So tadi dah gi melawat uitm. Haha. Padahal gi hantar assignment, then gi library jumpe jirah and gi naik HEA ambik sijil. So macam dah agak lengkap la preparation aku untuk pulang!! Yeayy!!!!!

Malam tadi dah makan besar dengan mr IJ.. Dah have fun kat karaoke. And tak sengaja ter-gathering dengan budak kelas..yeayy!!! And then, malam ni mungkin akan ke jerantut utk menyambut hari merdeka bersama housemate pula. Double yeayy!!!

Cume yang sedih, my little kancil akan ditinggalkan di sini. Minggu depan kite datang ambik awak ye.. Huhuhoho ..k babai

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, 9 April 2013

HIKMAH DIDUNIA

Kini tiada lagi hartaku. Handphone, laptop, dan kereta
semua dah musnah.
Ingin dapat yang baru mungkin, eh !! Haha..

Semua tu tak mustahil.
Allah bagi pinjam harta dia sementara je.
Yang ade kini hanyalah my beloved parent.
Sayang mak abah.
So kene usaha lebih la pasni
Pasti akan dapat ganjaran
Malah yg lebih hebat lagi
InsyaAllah...Amin


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

SAYONARA DIPLOMANIAN

Alhamdulillah..... Akhirnya aku BEBAS. Bebas! Aku naik bas. Tiba2 terbabas. Masok wad doblas. Aik ternyanyi plak. Lalalala. Ya Allah, seronok sgt bile dah langsai salah satu hutang didunia, iaitu MENCARI ILMU !!!! Now i'm oficially GRAD!!! Biarlah baru habis paper pon, result pon tak tau mane hale lagi, tapi aku betol2 rase lege.

Last payppperr pagi td mmbuatkan aku rase tak sabar gile nak buat orang yang still blajar jeles dengan aku!! Hahhaha keluar dah tanduk satan! Betapa tak sabarnye aku nak suruh pengawas exam kutip paper aku. Sebab rase suke yang teruje tu dah melepasi dada dah. Senok rase sbb tak dapat lepaskan. Punye la tak sabor awok kan puyen!!

Tapi seriyes a aku kabo, rase dia ni same macam lepas spm aritu. Rase bebas yang macam, memang taknak sentuh buku setahon! Memang gile rase dia. Seronok yg tak dapat ditahan2. So....... Aku dah boleh enjoy gile babun after dis!! Jangan jeles yaw! Best best best !!!


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, 4 April 2013

MUSIM FINAL DARI KACA MATA AKU

Dalam duk termenung study ECM307, tibe2 terase nak hapdet sesuatu memandangkan tinggal lagi seminggu aku nak bebas dari DIPLOMA. So musim final bagi aku boleh di describekan sebagai:

Musim nak makan mende pelik2, dan dan tu jugak teringin dan kene dapat mengalahkan org mengidam.

Musim budak cari rumah sewa. 3 bulan duduk saje, tapi nak jugok cari rumah sewa mase musim final.

Musim yang baru aku rase nak berjogginglah, nak main bedmintonlah. Bajet cukup je mase kau kan puy?

Musim dimana aku rase nak balik rumah sokmo. Almaklumlah rumah dekat. Tinggal nak tuang minyak je. Zuppppp

Tak boleh cakap tidak. Ini musim yg aku sangat2 stress, kadang2 tak pasal pasal je meleleh. Siot je bile fikir.

Ini memang pasti,, tak pernah aku tak rase sepanjang 6 sem. Iaitu musim tak cukop duit !!! Haha. Masing2 dah pokai. Duit PTPTN dah licin.

Tapi itulah, bile dah last last sem gini la sabun basoh nak abes. Ubat gigi abes. Sabun mandi abes. Malas mandi kang!!!! Haaa, ugut ni. Ugut!!!!! Dush3. Lapoo pulak. ade pasor tani petang ni. Moh le deme weh. K bye.


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, 3 April 2013

KUALA GANDAH

Haritu ade cakap nak gi main ngan gajah kan?? Haaa i really meant it !!! Cume hajat tu xbrape nak kesampaian sebab tak dapat naik gajah. Rupe2 nye org kuala gandah dah xserve utk orang ramai naik that gajah. Mungkin ramai gajah sakit sendi tulang gamoknye.

Yang annde hanye lah sesi berendam, menepung tawar dan makan beradab bersama para gajah. Wah ayat ku!! Tapi untuk yg kesekian kalinya aku dtg situ, mmg TAK lah weh nak berkubang dgn gajah. Aku penah tengok sikit punye baik taik gajah terapung sedangkan mat salleh tu selok menelan air sungai. Kembang tekok ambo!!

Dari dulu aku tercari2 dimanakan Syawal?? Sbb syawal tu penah dtg SMODEK II mase thn 2007. Upe2,ye, dia dah pindah ke zoo johor ke melaka. Gitulah kate abg gajah tu. Hey rindu pulok ke Syawal dgn bulu bulu cacaknye.

Yang aku ni tak tau nak panggil gajah tu ape. Konon nak panggil la dtg dekat sikit sbb nk begamboo. Last2 aku buat bunyi meow la. Tegelak Mr IJ. Pastu tedengar la abg gajah tu buat bunyi " aja ja ja ja ja ". Sambil usap belalai, main2 lidah gajah. Aku??? Pusing kepale kebelakang, gelak tanpe suara. Bajet comel betol abg tu. Haha. Hish nak je aku tiru dia aja ja ja ja ja tu, tp kang kate menganjing plak. Hey sabo jelah.

Tapi at least dapat la jugak aku menggajahkan diri disaat semua orang tengah2 kalut study musim final ni. Hahha. Jangan jelous yaw!! Gambor happelod len kali. Payoh gune bb.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

KUALA GANDAH

Haritu ade cakap nak gi main ngan gajah kan?? Haaa i really meant it !!! Cume hajat tu xbrape nak kesampaian sebab tak dapat naik gajah. Rupe2 nye org kuala gandah dah xserve utk orang ramai naik that gajah. Mungkin ramai gajah sakit sendi tulang gamoknye.

Yang annde hanye lah sesi berendam, menepung tawar dan makan beradab bersam para gajah. Wah ayat ku!! Tapi untuk yg kesekian kalinya aku dtg situ, mmg TAK lah weh nak berkubang dgn gajah. Aku penah tengok sikit punye baik taik gajah terapung sedangkan mat salleh tu selok menelan air sungai. Kembang tekok ambo!!

Dari dulu aku tercari2 dimanakan Syawal?? Sbb syawal tu penah dtg SMODEK II mase thn 2007. Upe2,ye, dia dah pindah ke zoo johor ke melaka. Gitulah kate abg gajah tu. Hey rindu pulok ke Syawal dgn bulu bulu cacaknye.

Yang aku ni tak tau nak panggil gajah tu ape. Konon nak panggil la dtg dekat sikit sbb nk begamboo. Last2 aku buat bunyi meow la. Tegelak Mr IJ. Pastu tedengar la abg gajah tu buat bunyi " aja ja ja ja ja ". Sambil usap belalai, main2 lidah gajah. Aku??? Pusing kepale kebelakang, gelak tanpe suara. Bajet comel betol abg tu. Haha. Hish nak je aku tiru dia aja ja ja ja ja tu, tp kang kate menganjing plak. Hey sabo jelah.

Tapi at least dapat la jugak aku menggajahkan diri disaat semua orang tengah2 kalut study musim final ni. Hahha. Jangan jelous yaw!! Gambor happelod len kali. Payoh gune bb.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, 2 April 2013

MENGAPAKAH ????

Next paper. 5 april. Patutnye aku ade 5 hari 6 malam utk menghafal ECM307.. Ni dah membazir 2 hari 3 malam. Mcm nak g vacation je.Tapi mengapakah baru 1 chapter yg dapat menerojoh (ayat org kedah) kepaleku saat ni. See, tido lambat dah. Dah ade ciri2 pelajar cemerlang lagi berwibawa. Tapi apakah?? Tegarnya kau sia siakan waktu. Masa itu emas wahai sapuyen. Kau akan burmuram durja jika kau tak struggle skrg! Wah ayat!

Hiss aku tau lah. Mmg la kene struggel ketat ketat. Yg bulat tak kan datang begolek, yg pipih tak kan terbang melayang. Kalau tak dipecahkan ruyung, mane kan dapat sagunya. Berakit rakit ke hulu, berenang renang ketepian, bersakitsakit kene siku. Bersenang senang dapat dekan. Iye iye, aku tau sume tu. Tapi kalau dah mood nak menghapei tu xmuncol2. Dah guane leni?? Huk alohhh. Berat nanang!!

Ni mate pon duk tekebil kebil cam musang berjanggot dah ni. Konon esok boleh la bangun pagi kalau gini gayenye?? Huh kirim salam. kuih koci setalam!! Memang tak la khenn. Menci mentoi ginih!! Puh kanan puh kiri. Jangan lupe basuh kaki. Puh depan puh blakang, nanti mengigau kang!! Zzzzzzzzzz. Tido now!!


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

KESENGSARAAN ANAK BUJANG MAK !!

Semalam anak bujang mak pergi ILP bayan lepas, penang.
Tapi itu bukan masalahnya. Cume masalahnye ialah.......PELIK !!
Ok dengar ek!! Listen here.

Dorang pergi 4 orang, campor cikgu sorang, dorang panggil Cik jadi la 5.
Dorang gi naik van ILP lah.
Sbb adik aku tu ade masok pertandingan TANGAN EMAS kat penang tu ujung bulan ni.
Haaaaa ni tak start lagi pelik tu. Jap eh.

9 pagi - dorang gerak dari Gebeng, kuantan.
baru sampai hentian Gambang. Dah berenti.
Sampai hentian temerloh, berenti. Hentian Gombak, berenti lagi. Bayangkan 3 kali berenti nak sampai KL.
Xpenah dibuat orang.

So after 6 hours, mak call dia.
Tuptup dia cakap Cik tu sesat kat Rawang. Adoy.
Dia ikot highway Gutrie yg baru tu.
Tapi xjumpe exit nak masok PLUS highway. Dasyat dasyat. Mak aku dah gelak dah kat situ. Sbb kalau dia yg drive, ntah mane hale dah lepas.

Pukul 9 malam. Dah tentu sampai!!
Adik call mak. Cakap baru kat Tapah.
Heyy giloooo!!!
Cik cakap dia xlarat nak drive.
Kalau boleh nak stop kat semua hentian. Nonsense!!
Tuptup sampai bayan lepas jam 1230 am.
15 jam kot kuantan-bayanlepas..
Aku rase kalau lain kali ILP kat perlis jadi tuan rumah,
Cik tu tak kan pergi dah.
Tak penah dibuat orang lame benor gitu.

Mak cakap, nanti mase nak balik pahang semula
Cik tu mesti garu kepale
Hahhahha.
Alasan Cik bawak 70 km/hr,
"Kite bawak barang berat, nanti tayar pancit"
Adoy xbleh terime betol aku
Tak tau lagi family kami kalau balik kedah sekontena barang angkut.
Penuh sampai ke bumbong!!
Adik mintak nak bawak,
Tapi Cik tak bagi.
Alasan, sebab tu van kerajaan.
Hahha, ape ape lah Cik.
Janji sampai.
Mungkin dia xpernah drive jauh kot. Sejam sekali berenti. Haha
Okay itu tak kelaka!!!

Notalutot : aku yakin adik aku akan mintak utk bawak van tu mase otw balik nanti. Aku yakin!!!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, 1 April 2013

Meng-APRIL-kan DIRI

Eh !!!! 1 april ke hari ni?? Seriyes 1 april ?? Wahhh, xprasan la pulok.. Mknenye ni second post "bila april tiba" lah ni ye?? Kihkihkih. Tak sangke beta.

Eh copcopcop. bukan nak sambut april fool lah. Seriyes bukan. Cume teruja je sikit. Hehehe. Ni haa. Nak cite sikit. Dulu penah la konon2 nak prank kak ngah aku yg keremping tu. Nyaris menjadi, tapi yelah kan. Maunye dia percaye. Ingat lagi mase form 3, aku msg kakngah gune fon mak, ckp yg aku ni excident. Dia ni punye la gelepor tepon mak aku tanya macam2. Mak aku pon pelik lah jap. Pastu aku gelok je kate april fool. 5 tahon jugak lah begadoh. Wah ayat. Yg aku pon leh main nyawa diri sendirik. Xdok keroje taim tu.

Itu first. Second plak, kenekan kakngah sekali lagi. Haa yang ni mmg pakat dengan mak awal2. Ni msg kakngah gune num mak lagi, kate yg ade org datang nak meminang dia. Mase tu dia belom bunyik nak kawen lagi, pasal pakwe pon dia senyap. Bukan cam adik dia yg comel kiut miut ni ( abg ipar aku selalu mengampu aku ayat ni ). Haha. Haaa time ni dy caye jugak. Siap kate jgn terima lah, itulah, inilah. Tak lame lps tu, makcik aku kol mak, ceghita yg kakngah dah ade pakwe. Haaaa baru bocor rahsia dia. Tulaa. Lain kali simpan lagi. bile mak dah gertak, baru deboo. Dan akhirnya, selamat jugak kawin thn 2010 aritu. Patutnye arini aku prank kakna plak. Untung2 ujung tahun ni dapat abg ipar baru. Kihkih.

Tu cite sal family, kalau bukak ceghite hostel kang. Memang xabis forum aku taip. Tapi kalau kat hostel ni, dak aspuri jarang la buat dan kene. Tapi klau aspura ye!!!! Macam xbeperikemanusiaan je dorang prank junior. Dah tahap buli dah. Tapi tu sume kenangan junior tu bile dia ingat balik sume peristiwa tu. Mane tau kot kot dapat idea nak kenekan org lain pulak. Bagos senior2 ni, dapat pahala sabut. Terapung je. Haha.

Itulah kenangan serba sedikit bile muncol 1 april ni. Iyelaah, kite bukan menyambut sampai mengagung agung kan sgt. Tapi cukup sekadar dapat release tension, happy2 ngn member. Sebab mase remaja tu xkan berulang dah..k adios


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

OLYMPUS HAS FALLEN

Best jugak cerite ni. Dari mule sampai akhir asek men polis sentri je. Haha. Menembok je keje. cerita ni mengisahkan orang korea menawan white house.

Bermula dgn presiden amerika si Benjamin Asher tu main gusti2 ngn kawan baik dia Mike Banning. Pastu dorang nak gi sambut christmas kat mane ntah. Otw tu kereta yg president naik terbabas jatuh lam sungai. Tp isteri president tu xdpt dislmtkan sbb Mike sempat tarik presiden je mase kete tu nak jatoh. Disebabkan sedih sgt sbb negara kehilangan first lady, Mike tu diberentikan kerja kat white house padahal dia agent yg paling bagos kat situ.

Lepas 18 bulan, ade president korea dgn konco2 dia dtg white house. Ade la skali satu bas org korea dtg. Time ni ade kawan baik president dulu, Dave dtg skali konon dia ni keje ngn agensi ape ntah, duk tukang bwk tetamu masok white house. Mase duk tgh berunding ni la ade jet korea dtg serang amerika. Ramai org mati. White house pon kene tembak. So presiden arahkan tetamu korea tu td masok dlm bunker dia. Tu tempat peribadi president la sbnanye. Selamat la sikit. Tp upe2 nye org korea tu sume jht. President dia je baik. Tapi tu pon kene tmbak jugak. Dave la dalangnye, jahat jugak. Misi dorang ialah nak culik anak president, Connor sbb nak umpan president suruh bagi kod cerberus sbb dorang nak lancarkan senjata nuclear.

Abes sume bodygad white house kene tembak, tp datanglah Mike ni menyelit, then dia je yg slmt. Mase ni laa dia nak tebus kesilapan dia xdpt slmtkan first lady dulu. So dia cari Connor then bawak keluar ikut corong asap. Mase ni la Mike ade contact ngn acting president suruh bagi maklumat sal white house tu, so senang la dia nak slmatkan president. Time ni jugak dia contact ngn Kang iaitu ketua org korea tulah. Mmg banyak la muslihat Kang ni. Tp last2 dia buat konon2 dia ngn president skali dgn tawanan lain dilepaskan, muke abes kene tutup. Ade helikopter slmtkan, tp dorg bom heli tu. So sume dah sangke president mati. Dan org takkan cari Kang tu dah. Tapi Mike ni bijak. Dia yakin Kang ngn president hidup lagi. betol upenye. Mmg tembak menembok lagi la weh. So mase duk begelut tu, Mike tikam kepala Kang tu. Selesai. Tp ade se lagi masalah, amerika akan musnah xsmpai 1 minit je lagi. Sbb org Kang tu dah aktifkan nuclear ke ape ntah, nk letopkan amerika. Time ni yg debo tu. Tapi dah name hero kan, dah sah sah sistem tu dpt deactivated. And now, selamatlah amerika. Mike pon dpt tebus kesalahan dia dulu.

Cume dlm cerita ni, aku tefikir2 betolke white house sekebal itu walaupon aku tahu white house adalah antara bangunan yg ter kebal di dunia. Tp xkan la org white house nak bagitahu rahsia2 tu sume dalam filem kan? Kang ade yg kene serang betol2. Lepas kebodohan cara befikir aku ni selesai, baru la terfikir cara cerdik yg dorang gune teknik CGI je sume tu. Mestilah kan, apolah.
Stars?? 4 out of 5.


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sunday, 31 March 2013

JALANJALAN RELEASE TENSIYON

Uhukuhukuhuk. Mase untuk menghabis dan membazirkan masa. Mentang2 next paper 5 april. So kite enjoy dulu. Tak payoh nak selok menghapei sangatlah. Nanti lupe. Haha. So ayuh kite berjimba.
Harini kami jadi seorang perantau ye. Survive gi temerloh naik bas. Dah sampai dah pon ni. Kuikui. Ade kereta ditinggal tinggalkan. Padan muke. Now currently in union bus stomach. Eh boleh pakai ke ayat tu. Lantak lah. Mujur dapat duduk. Orang yang berdiri kat tepi aku ni macam duk mengintai je ape aku taip. Ish kene sorok2 sikit. Haha perasan boh kau ni puyen. Haruslah dapat duduk kan. My mr indera joned dah standby nak lari gi beratur. And the winner goes to him. Yeehaaa. Tapi ade pulak pakcik bertubuh kecil menyelit mase mr IJ tgh bayar tiket tadi. Dah kami xleh duk blakang drebar dah. Mungkin title winner perlu ditukar?

Eh tadi kate dah sampai temerloh. Ni naik bas lagi kan?? Nak gi mane pulok awok bedua ni weh?? Ahaaa. Saya mahu pergi ke rumah family mr IJ kat lanchang. Umm mungkin jugak next destination we'll go to kuala gandah. Nak naik gajoh boh. Release tenjen. Tu pon kalau sempatlah. Hish paneh la pulok. Tok gaye pasang ekon pon bas ni. K lah. Dah mule meruap dah ni. Tenjen beta. K bye. Adios amigos.

Notalutot: mr IJ kat sebeloh ni ralit dok main game mp5. Childish!! Wahaha

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, 30 March 2013

STEEL & TIMBER STRUCTURE DESIGN

Today was the paper!!!!! Cam hape ntah soalan, wahai pakcik2 pembuat soalan, kami belajar dalam eurocode ye!!! Harap maklum. Jadahnye bagi kami british standard. Tp tu tahan lagi, yang menaikkan darah aku, formula duk elok2 ade dlm eurocode, hangpa boleh duk kalut tak perasan nak potostet formula Av kan?? Tahniah laa!!!!! Merosakkan mase depan aku!!

Wey ni final exam kot! Awat hangpa duk buat loglaq lagu tu?? Dah la ni last sem aku nak naikkan CGPA aku. Tolong lah. Buat soalan macam hape ntah, hish aku tak tau la nak salahkan sesiapa. Memang dari skolah lagi batch aku ni jadi bahan uji kaji kan, soalan xpenah keluar, akan keluar bile taim kami. Hey mmg mintak kaki ayam betol. Hey ni malas main ayam2 ni. Lapoo teros perot. K bai.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, 27 March 2013

GUDDY GUDDY BYE ENTREPRENEURSHIP

Yabedabedudududush!!!! Iyyyiihaaaa.. Aku sudah bebas. Bebas dari demam ENT. Paper siang tadi??? Hurmmm not bad laa. First time aku boleh ade kesempatan utk compare jawapan dgn org sebelah, depan, belakang, tenggara, dan barat daya. Tak lupa jugak timur laut. Yes yes yes. Time final kot. Tak penah hayat aku selok berbincang sebegitu sekali. Haha. Almaklumlah, kami budak CIVIL telah dididik dan diasuh serta dimandikan dengan nombor nombor yang tak pernah habis. Makin lame makin ke pelik nombornye. Banyok nooo formulae. Tapi utk ENT ni, first time ade soalan true false, dan bulat bulat!!!! Macam jawab paper sejarah spm je dah.

Yang kelakanye, kami exam lam dewan sejuk gileee tu. Ade bdk civil, computer science ngn dak bisness. Dah sure sure dak bisnes bijak dlm ber entrepenoooo ni. Aku mmg TAK lah nak hadap ni klau bukan terpakse. Pastu dlm dewan tadi, sejam sblm habis mase, habes hilang budak CS !! Sume dah keluar. Tgk row dak bisnes, pon camtu jugak. Tinggal brape kerat je dah. Tapi bile panggong kepale tgk bdk2 civil, penoh lagi dewan, pastu duk sok sek sok sek ngan org sebelah!! Giler lah, aku yg duk agak blakang ni, mmg nmpak lah mate dak civil sorang2 cam nak tersembul sbb telampau over menjulingkan mate!! Haha. Sumpah klaka. Nampok benor ketidak selesaan dan culture shock utk sume dak civil dlm mnjawab paper ENT. Hadoyy saboo jelah! So minta dijauhkan repeat ini paper yaw! Peringatan utk diri sendiri dan para civilian, dah sah sah ini bukan bidang kite hapei menghapei ginih, jenoh! Saket otok. And now,,,,,, we are proceed to STEEL & TIMBER DESIGN !!! Ini baru civilian. Kire2 dan mendesignkan diri babe!! Baru ade LIFE ..

Tp mengapakah aku masih lagho ni, tak pegang buku lagi. Next paper 30 aibulan semek weh. Okok stop. Layan FLY jap, then tido. Tengah malam kang baru start study. Bak kate buku ENT, study SMART. Specific, measureable, achieveable, realistic and time frame. Ok adios. Oh copcop. Buat my MR INDERA JONED yg ade lam kereta kat depan rumah sewa ku ini, makan bace bismillah, jangan sampai tercekik jajan. Saya dah tak larat nak bangun utk babai ikot tingkap dah. Haha. Awk tunggu lah nas settlekan masalah wifi kami yaw! Chaloo bette. Kreuk kreuk. Zzzzzzzz.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

FINAL PAPER FOR FINAL YEAR

Today is the day. Harini dah start final exam ye kawan2. First paper ENT300. Hanya boleh membaca, xbagi peluang langsung untuk aku tekan calculator, cesssss. Wah wah wah kau puyen, sempat pulak menghapdet nye haa. Tok pikior lalu aok yak!!! Arggh ape de hal. Tak kire, nak jugok tulih. Sekali seumur hidop kot. Lepas ni mane ade dah first paper utk diploma.. Yeayyy!! Even baru first paper, aku dah terase bahang asmaranya! Wah gitu.. Cuma yang mujurnya, paper ENT ni aku tak sedebor paper HIGHWAY sem lepas. Kui3. K lah. Nak sambong study, doakan my paper at 2pm yaww. Adios amigos


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sunday, 24 March 2013

THE FINAL COUNTDOWN !!!!

HAAA. HARI NI TAIP DENGAN UPPERCASE YE. TULISAN BESOOORR, AMBOI ITU PON DUK TEPIKIR LAGI. INI KERANA, ENTRY INI SANGAT PENTING UNTUK AKU. HURRMMM KENAPE EK? ADDDDOOOO LA SOBAB EH. 


BLABLABLA.. INI BARU BETOL2 LEH NYANYI LAGU FINAL COUNTDOWN. AKU DAH LAST SEM DAH WOI. LAST SEM .. 3 HARI JE LAGI NAK FINAL. TAU TAK 3 HARI LAGI????? INI BEMAKSUD, LAGI 2 MINGGU, AKU BEBAS. BEBAS DR SEGALE ASSIGNMENT YG SGT MMBEBANKAN AKU SEMIGGU DUA NI. YA ALLAH, BERSYUKURNYE LAH. TAPI GAP FINAL KALI NI JARAK2 LA SIKIT DRPD YG SEM LEPAS. SO SEMALAM LEPAS QADO' TIDOO, SEMPAT LA BALIK UMAH JAP. ALMAKLUMLAH, AKU PUNYA MAK ABAH DISISI. HUHU. PASTU MAK SEMPAT LA PESAN YG TAK PAYAH LA NAK NANGIS2 CAM SEM LEPAS DAH. HAHAH, ITU MENGANJING SUNGGOH YE IBUKU.



PHEWPHEWPHEW.. SANGAT PENAT LATELY NI. DAN TIKA INI JUGA, AKU KEPENATAN TAHAP GABAN SETELAH SEHARIAN BERKAMPONG KAT LIBRARY ABG BUKH. DUSH3. SEKSA DIRI NAK ABESKAN BLAJAA. TENGOK ARR. MMG PASNI AKU KAWEN. SERIYES KAWEN. KAWEN T.I.P.U.



DAH LAH DAH LAH. PENAT PENAT.K BAI.





Wednesday, 20 March 2013

IT MAKE ME CRAZZYYY FROG

Final project design, final presentation for entrepeneur, design and structure. A lot of manual calculation for design structure that haven't finish yet. Test itu ini. Extra assignment to get extra carry marks. Project management design. Report2 for each project. Urghhhhhh...stress. Tension. Under pressure. Heart broken!!! Haaa amek kau.

Inikah yg perlu dihadapi bile dah final year?? Knape senior dulu2 nmpak relax je. Kitorang sem ni sikit punye laju jalan. Mak mertua lalu sebelah pon konfem tak perasaan. Malam ni ade dinner CESS. Aku pergi pon sebab kami part6 dirai dlm majlis tu nanti. Selalunye part6 ade je buat persembahan, tapi malam ni xtau lah. Masing2 cm xinvolve je. Nak reheasal pon xdek mase. Nak gi dinner pon cam tawar hati je ni, adoyai. Takpe2, anggap je ni utk release tension yg menggunung tu. Fullstop. Ayat pon cam skema dah.


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, 18 March 2013

BERTAHANLAH WAHAI TOKWAN

Bertahanlah wahai tokwan. Kami sentiasa mendoakan kesejahteraan wan. Moga wan cepat sembuh. Moga wan masih mampu bertahan melawan penyakit itu. Moga2 dgn iringan doa kami, sakit wan tu beransur hilang, tp wan kene la ikot ckp doktor, ckp tok, mak, makcik, pakteh sume tu. InsyaAllah sume akan jadi pulih cam sedia kala. Aminn.

Cik tau wan sakit. Wan puas tahan sakit. Operate kaki, operate perot. Pastu tebok pulak perot wan. Wan xboleh bangun sendiri. Tapi wan xboleh mengalah. Wan xboleh marah doktor sbb xbagi wan makan, sume tu ade sebab. Perot wan dah kembong, nanti wan muntah lagi. Jadi wan kene sabar ujian tu. Allah xkn uji umat dia melebihi ape yg umatnya mampu. Ya Allah, sampaikanlah kata2 ku ini bersama angin Mu ya Allah. Kau sembuhkan lah tokwan kami. Aminn..

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, 13 March 2013

SAYANG ANAK MAMA

Alhamdulillah ya Allah.. dgn tak terjangkanye kami (puy and ayu) terjumpa anak kucing. Then teros amek bawak balik rumah. We were so excited!!!!! Sayang anak mama. Hey my lil CACA, jadi ank yg baik ok. Pliss doakan mama kamu berjaya dan murah rezeki. So nnt cepat la kamu besar ye caca. Boleh makan bnyk2, hehe

Seronok kan dimanjakan oleh mamaPuy, mummyAyu, umiMar, ibuZana and walidAja.. Ya pasti kamu seronok syg. Org duk gomoi kamu. Hehhe apelah caca ni.

Tapi yg sedihnye, tak tau nasib caca mcm mne lepas ni, sbb kami tinggal sebulan je lagi nak jage kamu caca. Lepas ni kami dah cuti teros dah. Kami tak duduk kat sini, so sape yg akan jage kamu nanti?? Hurmm mama pasti rindu kamu syg. Ape ape pon, jage maruah kamu syg. Muah. Hahhaha


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, 1 March 2013

MEMBALIKKAN DIRI KE KAMPONG HALAMAN

Balik kampong,, woo woo wooo balik kampong.. Woo woo woo balik kampong, hati girang !!! Ya mmg girang hatiku balik kampong walau sekangkang kera. Bersyukor sgt sbb mggu ni FREEDOM.. Bebas dr kelas, hahaha *gelakSetan. Ok stop stop. Ini ceghite sedih. Bukan laka laka.

Hurmm, aku balik kampung dgn harapan nak jumpa mak. Tapi mak boleh plak balik kampong nak jumpe tok aku. Uwaaa. Xsempat nak bermanja. Mak, nak ikot. Jgn la tinggal anak mak yg kiut ni, wah gittew. Hurm wahai sapuyen, awok kene tabah!! Eh sabar!!! Sbb mak bukan saje2 pegi sane, mak ade sebab tau, jgn sedih2 ok. Mak ade matlamat setinggi gunung, same je cam kau tu, angan2 setinggi awan, kuikui

Dah lah. Xberupaya nak taip. Takot ternangis, heh


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, 28 February 2013

Wednesday, 27 February 2013

SITE VISIT MEM VISIT

Ya ya ya, ke JB ye kami mem visit kan diri kali ni, eh xdek la JB sgt, J je, kat pasir gudang.. Perghh not bad la gi sane, lect yg ikot pon sume supporting gile, cume pakcik bas je yg buat kami spoil mood nak jalan, tak abes abes nak salahkan tentatif, hahha, malas ku care,

Umm yg mujornye, mlm first along ayu datang bawak kami kuar jalan kat masai. Boleh laa. Nak gi jb jauh nooo.. and esok lepas site visit ade laa g jln2 kat jusco tebrau, menshopping la sikit, 4 jam lebih duk tawaf jusco sampai sakit lah perot betis. pinggang pon dah longgar la skru.. Nayo nayo. Lame sgt dah tak tawaf shopping complex agoknye,

Bla bla bla... Ok now currently at desa jaya!!!! Were back to our hometown, jengkalifornia bebeh.. Ponat tuhan jelah yg tau, mate duk terkelip2 lagi ni, dush dush dush!!! Tumbok mate smpai lebam. K bye. Zzzzzz

Notalutot: asal aku skip sal site visit eh? Lupe nak ceghite. Nanti lah esok luse. Gambo pon len kali lah

Notasiku: awk bace sini jelah eh my mr indera joned. Malas nak story f2f .heh
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sunday, 24 February 2013

FINISHING SCHOOL

Today, kami kene bangun pagi2 as usual tp unusual utk hari ahad. Semuanye sbb fininshing school. dapat pulak penceramah yg, ok je bagi aku. Tp bile tgk twitter, gile rabok org kutok dy. klau org hashtag name dy, kompem jadi trending, hahhaha. Btw tgkiu en ari bkongsi ilmu dgn kami. Ok nak berator amek mknn jap. Babai
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, 23 February 2013

DIA SANGAT TABAH

Tabah nye awk. Awk sgt tabah. Tak penah org tau awk bleh jadi setabah ni, xdek setitis pon air mate awk tumpah tadi, sgt2 tabah. Org salute dgn awk. Padahal, klau org jadi awk, mase org story tu mesti berjejeh2 air mata keluar. Tapi awk relax je org tgk. Org je yg bergenang air mate.

Betol la tu awk. Mmg semua yg jadi ade hikmahnye. Cume kite je yg xnampak lagi kan, xpe, org doakan yg terbaik utk awk. Lepas ni xbleh nak terluke2 dah. Cume awk kene jadi kuat lah. Dedicated to my BFF
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Sunday, 17 February 2013

NO TITLE

No title. No title. No title

Peace yoo!!!
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

TESTING TESTING 1 2 3 ...

Hehhehe, saje nak test updet gune bb. Tumpang lalu ye cik puyen, wah beralus nye kau kat page sendirik. oke2 lagik skali, tumpang lalu para pembaca. Ceh cam poyo bajet org bace blog kau. Hey dah lah. Penat kalau begadoh ngn kembar aku ni. K bye.

Gambar hanya ilusiyon okeh
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, 17 January 2013

SPOIL MY DAY

tensiyon benor koi. tensiyon dgn tudung yg ku pakai g kelas tadi. menyampoh benor koi. tudung tu mmg mengundang musibah di pagi hari. selekeh giler rase. tepele'ot sane sini. ini bener bener seriyus. maroh la daku. grrrrr..

wahai tudung, plizz be nice to me. koi ni pakai tudung nak g bejihad tau. bejihad. belajor belajor. jgn bikin aku hilang kewarasan. helmet tu pon satu. tak boleh nak bagi kesan dan impak kekedutan yg teramat lagi ke kat tudung aku tu?? choi. 

tudung kalau terpele'ot mcm mane gaye sekali pon, kalau muke dah cun melecun. tetap nampak cantik.. iyeee,, mmg cantik. tapi itu bukan aku. ada paham. ni dah la muke cm ape je, tudung plak buat hal. hancus. ya sudah. malas nak merapu dah. tak sanggup nak kutok diri sendiri lebih2. k bai.

Friday, 11 January 2013

KEREMAJAANKU & KEDEWASAANKU.

okeh nak sambong cerite.
naik  form 1 aku pindah sekolah. dlm tgh tahun cmtu.
SMK SERI TUALANG. 10 minit je dr umah aku.
still duduk ostel.tapi xdek la buli2.
tp cabaran sbb nak carik kawan baru tula.
dorg sume dah ade geng. aku bln 5 bru nak nyebok.
hehhe. tp aku tak feeling sgt duduk sini.
sbb dekat ngn umah. pindah pon sbb tuuttttt..rahsia

start form 1 sampai form 3, aku mmg buat kawan sunggoh2.
ramai benor yg aku rapat. bdk ostel, bdk out sider.
semua aku bantai kawan. mmber kamcing pon ramai.
kat hostel kami ber-8. kat skolah kami ber-5.
kat skolah kawan ngn dak outsider.

seronok mmg tak tergambar. mcm2 prangai pelik kami buat.
masing2 kepala ting tong blake. masok air.
kat sini best sbb banyak aktiviti.
dinner saje ntah brape kali dinner
orang bernasyid, kami bernasyid. menang kot.
tak termasok hari terbuka. hari sukan bagai.
sukan tak main la kt pdg skolah.kat stadium tu kami sental.

pastu best sbb ade je buat sesuamting mcm..
apple day, cadbury day, roses day.
pertandingan memasak pon ade jugak.
hishh seronok betol time2 baru nk jd dewasa.
tgk gamba jelah senang. hehhe













BIKIN MEMBER FEMES DI AMES.

puyen : * sedang menhapdet belog.

jirah : amboi laju taip puyen.

puyen : hehehe

dia borak borak jap ngan ayu. tibe tak puas hati lagi ngn aku. tgur lagi aku.

jirah : ko buat ape tuh? macam buat karangan je. 
         *dia bangun dan skodeng ape aku tulis.

puyen : aah buat karangan.

jirah : weh nanti tulis pasal aku eh. cey tak pasal je suroh tulis pasal aku   
          kan.

puyen : * dalam hati kate "nak sunggoh ke? ko jangan menyesei. hahaha.



NAK AMEK KAU


DONUT-ing

pagi2 lagi bangun je call mak. nak blaja buat donut. 
tegelak sakan mak aku. iyelah dia mengerti perilaku aku dirumah camne. 
tau tau gi dapur makan je. ni nak buat donut la pulak. 
yedok aku ni? aku pon konpius.tak cayo den

so mase keluar beli lunch tadi singgah la u-mart 
nak carik mauripan, magerin cmne ntah eja,  ngn tepong gandum. 
halamak aih. sikit punye besar market *besar la kat jengka , 
ade mauripan je?? ini mendatangkan kemarahan. 
aku dah la tgh membara jiwa dan raga nak buat donut ni. 
siap dgn plan nak buat frozen lagi ni. memang haru sunggoh la.

takpe takpe, aku gi la plak kedai 1 malaysia tu. 
lagi la pening nak cari barang. semua pembalut putih jee. 
jadi satu keje pulak kene bace se se. 
aku  ni tak suka membaca tau!! 
mmg tak pegi dah la situ. hahaha. 
then tanye akak yg duk susun gula , ade magerin tak. 
dy ckp habis. aku nampak tepung, tp xdek cop plak, 
ish risau aku nak pkai barang tak branded ni
nanti tak jadi pulak donut aku. ngeh ngeh
 *wah blagak kau nyah. tepung je pon. hahaha.

pastu aku ni gi la pulak B5. tp tutup plak.
lupe orang tengah solat Jumaat.
so aku balik dgn muka kecewa.
dan berharap petang karang ade yang sudi jd peneman
teman aku carik barang. haha.
kepada si dia mohon baca dan mohon terasa.
peace. 

nak buat lagu ni. cewah.


notalutut: tefikir camne nak blend gula, tak kan nak gune blender cabai kot. ish haru haru.



Wednesday, 2 January 2013

AKULAH BUDAK COMOT TU DULU.


tibe2 teringat zaman skolah2 dlu. bestnye. 
padahal dulu mase skolah bapak la nak cepat2 habis. 
tak sabar nak jadi org besar, 
ni bile dah lepas umor 20, mule la mggelabah. tua oh tua. 
campor dgn stress blaja kat universiti lagi. 
jadi tak sabar plak nak grad. 
sbb nak keje. so wondering ape yg aku akan BERpikir bile dah keje nanti. 
aku rase same je. dunia berputar kot. ini life cycle.
mesti aku merindui zaman blaja kat u plak kan. 
stress dgn cikgu, stress dgn lecturer, stress dgn boss.
itu adalah perkara yg berbeza. 
sekarang mmg akan geram, tapi nanti tu lah yg dikenang.

zaman skolah aku sgt nakal. nakal sgt.
standard 4 dah duduk hostel. berkawan dgn org besar.
smk seri bentong ye kawan2. kami je kenit kat situ.
bangun jam 4 pagi beratur cop shower. takot kene buli.
heaven sunggoh. tekedek2 angkot baldi.senior jam 6 bangun dah.
tp tu zaman kesakitan kemalangan dan kehingusan aku la.

bergadoh dgn bdk laki. siap baling kerusi. warden hantor gi klinik.
lumbe lari, org sebelah sengkang, kaki yg pernah patah,
tepele'ut skali lagi. hantor gi klinik.
baring atas simen, ade akak gemuk terduduk atas lengan, 
tercabot tulang bahu, ber-urut aku seminggu
demam panas, kaki cramp, hantar hospital. 
terkene denggi lah pulak aku.
memang macam2. dulu kenit. drjah 6 berat baru 36kg.
tulang temulang dan antibodi belom padu lagi. hikhik.
humm ni ceghite smpai upsr laaa..tp masih merindui.

haa cop se lagi. time ni zaman angkat berangkat.
aku pon sempat terangkat la. macam berlumbe. bajed femes je
masing2 duk atur akak angkat ngan abang angkat kat sekolah.
almaklumlah. kami insan kerdil. jauh ngn mak abah. hahaha. poyo je.
sape2 yg mmpunyai PENGangkat tu, 
rase dilindungi je. rase diperhati je.
time prep mlm2, dorg yg jage kelas kami. 
so, aku boleh buat bising.
sangat mengambil kesempatan. 
tp denda jalan itik itu pasti.
pehh bile ingat balik. rase nak jadi kecik semule. 
cerita 10 tahun lepas. tp still tak basi.rindurindurindu.

eh ter-busy plak. nanti sambong skolah menengah plak. bubui.
jap nak carik gambo dulu2 kot kot ade scan.

dimanakan daku? cari barang tersembunyi. hahaha.
ini mase darjah 6 ye kawan2.

satu dekad punye kawan. rombongan kelate-ganu
dressup mase ni rase vogue gile dah.hahaha.
                             
salah seorang akak angkat. darjah 4 ye mase ni.
muke cam ape ntah. hahhaa.
                             

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...